Voormalig VN-ambassadeur Nikki Haley wil president van de VS worden. Wat zijn haar kansen?

Nikki Haley, de eerste vrouw en kleurlinge die tot gouverneur van South Carolina werd verkozen, stapt in de presidentsrace van de Republikeinse GOP. Ze wordt de eerste belangrijke kandidaat die voormalig president Donald Trump wil uitdagen.


Dominique Dewitte lichtte de kandidatuur van Nikki Haley donderdag toe op Business AM ?.


Waarom is dit belangrijk?

Hoewel Haley zeker enkele troeven heeft, ontbreekt het haar aan nationale bekendheid, geld en een landelijk campagneteam. In de laatste peilingen haalt ze niet eens 5 procent van de Republikeinse stemmen. De laatste die in die positie verkeerde en er in slaagde de nominatie van zijn partij binnen te halen was Bill Clinton, een politiek wunderkind en iets wat van Haley niet gezegd kan worden.

In het nieuws: Nikki Haley kondigde dinsdag in een visueel charme-offensief op YouTube aan dat ze kandidaat is om de GOP-genomineerde voor het presidentschap te worden.

Wie is Nikki Haley?

In 1972 geboren in South Carolina als kind van Indiase immigranten, studeerde ze als boekhoudster af aan de Clemson University. Daarna ging ze in de zaak van haar ouders aan de slag, maar koos uiteindelijk voor de politiek.

  • Van 2011 tot 2017 was ze gouverneur van haar thuisstaat South Carolina.
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer