Voor het eerst in 20 jaar voeren de VS meer in uit Mexico dan uit China

Samengevat. Voor het eerst in twintig jaar kocht de VS meer in uit Mexico dan uit China, een ontwikkeling die wordt beïnvloed door handelsspanningen en een veranderende geopolitieke landschap.

Waarom is dit belangrijk?

Deze verschuiving markeert een belangrijk keerpunt in de internationale handelsdynamiek, aangedreven door geopolitieke spanningen, tariefbeleid en de zoektocht naar diversificatie in toeleveringsketens. De vermindering van de handel met China en de toename van de import uit Mexico reflecteert een strategische heroverweging door bedrijven en overheden, met als doel de afhankelijkheid van China te reduceren en nabijere productielocaties zoals Mexico beter te benutten.

In het nieuws. Nieuwe gegevens tonen aan dat Mexico voor het eerst in 20 jaar China heeft overtroffen als de grootste bron van officiële import in de VS. Een verschuiving die de verhoogde spanningen tussen Washington en Beijing op handelsstromen benadrukt.

  • Het handelstekort van de VS met China is met 20% gedaald tot $427,2 miljard, terwijl het totale handelstekort van de VS met 18,7 procent is afgenomen tot $177,8 miljard.
    • De totale Amerikaanse export is in 2023 licht gestegen ten opzi
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer