Volvo Car Gent legt band stil, tweede keer deze week geen productie

Volvo Car Gent legt woensdag de productieband opnieuw stil wegens het wereldwijde chiptekort. Twee ploegen krijgen andere taken of kunnen opleidingen volgen binnen het bedrijf. Indien er geen alternatieven zijn, worden de arbeiders op economische werkloosheid gezet. Maandag ging de nachtploeg ook al niet aan de slag.

Volvo kampt -zoals andere autofabrikanten- met leveringsproblemen door het wereldwijd tekort aan semi-conductoren en andere onderdelen. Dat zorgt al enkele maanden voor haperingen in de productie.

Bij Volvo Gent werken zowat 6.500 werknemers; de Gentse fabriek is de grootste industriële werkgever van Vlaanderen. Het is niet onverwachts dat er dit kwartaal nog problemen zijn met de hoogtechnologische productie. Ook andere autofabrikanten kampen met problemen.

Het is nog niet duidelijk of er ook volgende week productiehaperingen zullen zijn bij Volvo Car Gent. Bij die andere belangrijke producent van voertuigen in de Gentse haven, Volvo Trucks, is te horen dat er voorlopig geen sprake is van nieuwe productieproblemen door het aanslepend tekort aan semi-conductoren.

Meer
Mijn Volglijst

IBA lanceert nieuw inkoopprogramma eigen aandelen

06/12/2021 06:17

(ABM FN) Ion Beam Applications is een nieuw inkoopprogramma van eigen aandelen gestart. Dit liet de protontherapiespecialist maandagochtend weten.

Met dit programma zal IBA maximaal 400.000 eigen aandelen inkopen tot eind juni 2022.

Het programma gaat vandaag van start.

Momenteel heeft IBA 731.663 eigen aandelen in bezit, ofwel 2,42 procent van het aandelenkapitaal. 

Door: ABM Financial News.pers@abmfn.beRedactie: +32(0)78 486 481

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20