Volkswagen laadt zich op om de Chinese elektrische wagenmarkt te bestormen

Volkswagen schakelt een versnelling hoger in zijn doortocht door de grootste elektrische wagenmarkt ter wereld. De Duitse automultinational pompt maar liefst 2,1 miljard in twee Chinese elektrische wagenfabrikanten, weet persagentschap Reuters

Volkswagen kondigde vrijdag aan dat het een belang zal nemen van 50 procent, een investering van 1 miljard euro, in Jianghuai Automobile Group (JAC Motors).

De Chinese regiomanager van de Duitse automaker Stephan Woellenstein vertelde vrijdag op een persconferentie dat een bestaande JAC-fabriek een grondige opknapbeurt zal krijgen. De samenwerking zal zes nieuwe elektrische modellen opleveren tegen 2025, aldus Woellenstein. Tegen dan hoopt VW 1,5 miljoen zogeheten ‘new energy vehicles’ (NEV) per jaar te verkopen in China. Daarbij worden naast elektrische wagens ook hybride en voertuigen op waterstof gerekend. 

Voor de tweede transactie legt Volkswagen 1,1 miljard op tafel om 26,5 procent van Guoxuan High Tech te bemachtigen. De Chinese batterijproducent moet de batterijen leveren voor Volkswagens elektrische modellen in China.

Beide bedrijven zijn gevestigd in de Chinese stad Hefei. Volkswagen wil van de regio een nieuw bastion voor de productie van elektrische wagens maken. 

China heeft als doel gesteld dat een kwart van de jaarlijkse autoverkoop in 2025 uit NEV’s moet bestaan. Vorig jaar werden in China meer dan 25 miljoen voertuigen verkocht.

De zet van VW kan gezien worden als een reactie op de strategie van rivalen zoals General Motors, Toyota en Tesla, die hun verkoop van elektrische wagens in China willen verhogen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20