Voert Iran de wapenleveringen aan Rusland op?

Het lijkt erop dat steeds meer Iraans legermateriaal zijn weg vindt naar het front in Rusland. Ondertussen voeren de Verenigde Staten de sanctiedruk op.

Waarom is dit belangrijk?

Door de oorlog in Oekraïne is Rusland heel wat bondgenoten verloren. Tegelijk wegen de westerse sancties op de binnenlandse industrie, en kunnen wapenfabrikanten amper nieuw materiaal aanleveren. Iran blijkt wel bereid om Rusland te voorzien van wapens, waaronder de Shahed-136 kamikazedrones.

In het nieuws: Helmen en kogelvrije vesten van Iraanse makelij worden gespot aan het front, gedragen door Russische soldaten.

  • Dat Rusland een tekort heeft aan essentieel materiaal voor het leger, zoals helmen, was al langer duidelijk. Zo trekken heel wat soldaten naar het front met Ssh-68's, stalen helmen die stammen uit de jaren 60 en werden gebruikt door de Sovjet-Unie. Deze helmen zijn bestand tegen een inslag van een 9mm-kogel, afkomstig uit een pistool. Elk schot met een groter kali
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer