Vlekkeloze inauguratie Biden doet Wall Street in het groen openen

Wall Street is de eerste dag met Joe Biden als president van de Verenigde Staten met positieve cijfers gestart.

De verwachte schermutselingen tijdens de eedaflegging van Biden zijn woensdag uitgebleven. De nieuwbakken president is ook meteen in actie geschoten en heeft 17 decreten ondertekend, waaronder de toetreding van de VS tot het klimaatakkoord van Parijs. Onder het presidentschap van Trump stapten de VS uit dat akkoord.

De Dow Jones en de S&P500 gingen er 0,1 procent op vooruit. De Nasdaq deed er 0,4 procent bij.

Toename aluminiumverbruik

De Amerikaanse aluminiumproducent Alcoa verwacht dat het wereldwijde aluminiumverbruik dit jaar zal toenemen. Het bedrijf gaat uit van een breed economisch herstel na de coronacrisis. Het aandeel verloor weliswaar 7,4 procent na het luiden van de openingsbel.

IG Group neemt de Amerikaanse onlinebroker Tastytrade voor 1 miljard dollar. De aandeelhouders van Tastytrade ontvangen 300 miljoen dollar in contanten en 700 miljoen dollar in de vorm van aandelen van IG Group. Het aandeel van IG Group noteerde donderdagnamiddag 8,6 procent lager.

De chipfabrikant Intel komt donderdagnamiddag naar buiten met de jaarresultaten. Analisten verwachten dat het bedrijf een recordomzet 75,4 miljard dollar zal rapporteren. Het aandeel bleef in afwachting daarvan dicht bij huis.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20