Vlaamse industriekoning Luc Tack koopt belang in kranenbouwer Sarens

De Oost-Vlaamse ondernemer Luc Tack, wiens vermogen door het zakenblad Forbes op 1,5 miljard dollar geschat werd, doet zijn reputatie als koning van de Vlaamse industrie weer eer aan. Hij wordt minderheidsaandeelhouder van kranenreus Sarens.

Tack, die vooral bekend is als sterke man achter weefmachinemaker Picanol en chemiegroep Tessenderlo, koopt het belang van 22 procent dat investeringsgroep Waterland in Sarens had voor een onbekend bedrag, zo meldt De Tijd. De familie-Sarens blijft de overige 78 procent in handen houden.

De investering zou losstaan van Picanol en Tessenderlo en loopt via zijn persoonlijke vennootschap Begoos, die ook belangen heeft in verscheidene tankcontainerbedrijven. Tack, die veel minder in de media komt dan die andere Oost-Vlaamse serieel ondernemer Marc Coucke, kan zo zijn industrieel imperium verder diversifiëren.

De Deinzenaar staat bekend als een jarenlange pleitbezorger van de verdere uitbouw van industriële productie-activiteiten in onze kontreien en is een groot voorstander van lokale verankering van het aandeelhouderschap. Hij gelooft niet dat alle heil van de dienstensector kan komen.

Zijn intrede in het kapitaal van Sarens, een ruim 100 jaar oud familiebedrijf uit Wolvertem dat uitgroeide tot een wereldspeler in superkranen, past perfect in die filosofie.

(am)

Meer