Visa kaart zonder vast inkomen

Zonder dat je een vast inkomen hebt, is het normaal gesproken niet mogelijk een Visa kaart aan te vragen. Toch kan het gebeuren dat je juist een kredietkaart nodig hebt, bijvoorbeeld omdat je een reis die je wilt gaan maken. Er zijn echter soms bepaalde oplossingen te bedenken om toch een Visa kaart aan te kunnen vragen.

Een prepaid Visa kaart aanvragen

Op het moment dat je een kredietkaart nodig hebt, maar geen reguliere Visa kaart kunt krijgen omdat je geen vast in komen hebt, dan kun je kiezen voor een prepaid (of herlaadbare) Visa kaart. Voor een prepaid kaart van Visa kan immers iedereen in aanmerking komen. Bij de aanvraag van een prepaid Visa kaart zal niet worden gekeken naar je inkomen. Ook zal je kredietwaardigheid niet worden getoetst bij het CKP omdat er geen sprake is van een opbouw van schuld en het ontstaan van financiële verplichtingen. Het geld dat je gebruikt met een prepaid Visa kaart heb je namelijk van tevoren zelf op de kaart moeten storten.

Als nadeel van de prepaid Visa kaart kan echter wel worden genoemd dat de bestedingslimiet wat minder hoog is, in vergelijking tot die van een reguliere kredietkaart. Wanneer je bijvoorbeeld een lange reis gaat maken, of veel geldreserve tot je beschikking wilt hebben, dan is een prepaid Visa kaart niet echt een ideale oplossing.

Vraag een gratis kredietkaart aan

AanbiederInformatieBekijk voordelen
Tip: aanvragen in 2 minuten Gratis geld opnemen in België en het buitenland! Meest aangeklikte kredietkaartMeer informatie
Tip: U kan er alles online mee betalen!Meer informatie
Een kredietkaart voor studenten!Meer informatie 

Garantstelling

Een andere oplossing om toch een Visa kaart aan te kunnen vragen, is door een familielid of vriend te vinden die garant wil staan voor eventueel ontstane schulden en/of het voldoen van financiële verplichtingen die hiermee samenhangen. Een bank of andere financiele instellingen die Visa kaarten verstrekt, wil immers zekerheid hebben met betrekking tot het probleemloos terugbetalen van het geld dat je met de Visa kaart uit hebt gegeven. Door een garantstelling zal de kans op wanbetaling, en dus op verlies voor de kredietkaartverstrekker, een stuk lager worden.

Wanneer een derde zich garant wil stellen voor de betalingen dan zal een verstrekker van Visa kaarten in bepaalde gevallen eerder geneigd zijn om je een dergelijke kredietkaart alsnog toe te kennen. Voorwaarde blijft echter wel dat de gebruiker van de Visa kaart voldoet aan de minimale leeftijdseisen die aan een bepaalde kredietkaart zijn verbonden. Verder is het sterk aan te bevelen om duidelijke afspraken te maken, en deze op papier te zetten, met betrekking tot de garantstelling. Zo kom je achteraf minder snel voor vervelende verrassingen te staan. Zelfs wanneer je beste viend of een familielid garant staat voor je Visa kaart is het maken van duidelijke afspraken essentieel om de onderlinge relatie niet onnodig onder druk te zetten.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20