Visa introduceert begin volgend jaar click to pay in ons land

Het betaalbedrijf VISA heeft eerder deze maand tijdens het jaarlijkse Visa Payments Forum in San Francisco enkele nieuwigheden voorgesteld. Zo gaat de Amerikaanse gigant begin volgend jaar click to pay introduceren in België. Ook onze noorderburen kunnen vanaf dan een beroep doen op die betaaloptie.

In het nieuws: Visa heeft tal van nieuwigheden voorgesteld tijdens het Visa Payments Forum. Een van die toepassing – click to pay – komt begin volgend jaar onder meer naar België en Nederland.

  • Het gaat hier om de eerste toepassing die deel zal uitmaken van de Visa Payment Passkey Service. Die dienstverlening moet ons helpen om veiliger en vlotter te betalen.
    • De Visa Payment Passkey Service bevestigt onze identiteit en autoriseert online betalingen met een snelle scan van zijn biometrische gegevens, zoals het gezicht of de vingerafdruk. Dat systeem moet onder meer het gebruik van wachtwoorden of eenmalige codes vervangen.
    • “Er is een wereldwijde behoefte aan uniformiteit, compatibiliteit en eenvoud voor online betalingen. Onze Passkeys, speciaal ontworpen voor betalingen, betekenen een enorme verschuiving in onze sector omdat ze de identiteit bevestigen zonder de betaalervaring te onderbreken,” aldus Jack Forestell, Chief Product and Strategy Officer bij Visa.“De Visa Payment Passkey Service verhoogt de veiligheid en vermindert tegelijkertijd de frictie wanneer je online betaalt, op elk apparaat of website, wereldwijd.”
  • Via click to pay kunnen de klanten van VISA betalen in enkele clicks zonder telkens hun betaal- en adresgegevens in te moeten geven. Hetzelfde geldt bij een gast-checkout. Zo verdwijnt de noodzaak om een klantenaccount aan te maken om de betaalgegevens op te slaan (voor toekomstige aankopen). Wie volgend jaar een beroep wenst te doen op click to pay, hoeft enkel zijn VISA-kaart te registeren via de site van de betaalgigant.
    • Deze functie zal beschikbaar zijn voor zowel de betaal- als kredietkaarten van VISA.

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er zich afspeelt in de financiële wereld? Niels Saelens, een journalist met een passie voor financiën, volgt alles op de voet op. Via deze link kan je je inschrijven op zijn dagelijkse nieuwsbrief.


Meer