Vincent Kompany stopt met voetballen en wordt trainer van Anderlecht

Vincent Kompany stopt met voetballen. De 34-jarige verdediger wordt voltijds trainer bij Anderlecht en zal zo de taken van Frank Vercauteren op zich nemen.

Volgens verschillende berichten in de pers waren er vorige week al pittige discussies tussen Vercauteren en speler-manager Vincent Kompany. Normaal zou Kompany nog een jaar speler zijn tot en met het EK voetbal. Maar nu zet hij vervroegd een punt achter zijn carrière. Vercauteren verlaat de club.

Indrukwekkend palmares

Kompany maakt zo een einde aan zijn zeventienjarige profcarrière. De Brusselaar begon als jeugdproduct bij Anderlecht en pakte later twee titels (2004 en 2006) met zijn geliefd paars-wit. In juni 2006 legde Hamburger SV 10,5 miljoen euro op tafel voor de toen 20-jarige verdediger. Na twee seizoenen verkaste The Prince naar Manchester City. Met die club won hij vier titels, twee bekers, vier ligabekers, twee supercups en groeide hij al snel uit tot een icoon.

Zijn nieuwe functie als hoofdtrainer wil uiteraard ook zeggen dat Kompany stopt als Rode Duivel. Liefst 89 keer droeg hij het shirt van het nationale elftal. Kompany nam deel aan de WK’s van 2014 en 2018, maar miste het EK in 2016 door een blessure.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20