Vijftiental Belgische bedrijven betrokken bij EK voetbal

Goed vijftien Belgische bedrijven zijn betrokken bij het goede verloop van het EK voetbal, dat vrijdag van start gaat. Dat schrijft de Franstalige zakenkrant L’Echo.

De lijst is mogelijk niet volledig, want de Europese voetbalbond UEFA bepaalt dat geen enkele aankondiging van samenwerking mag gebeuren zonder het schriftelijk akkoord van de federatie.

Onder de Belgische bedrijven die actief zijn in en rond het EK zijn klassieke namen zoals Barco, EVS en NEP Belgium, alledrie wereldspelers in de multimedia en in het uitzenden van massa-evenementen.

Daarnaast gaat het ook om Expo-line, dat de sprays ontwikkelt die de scheidsrechters gebruiken, en de Vlaamse bedrijven Rockfon en Vergokan. Rockfon zorgt voor ‘akoestische oplossingen’, Vergokan produceert kabelgoten.

Ook het Luikse audiovisuele bedrijf WNM is weer van de partij. L’Echo weet dat ook verschillende Vlaamse beveiligingsbedrijven voor het eerst actief zijn op een EK. Het aantal Belgische bedrijven dat betrokken is bij grote sportevenementen blijft al jaren relatief stabiel.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20