Twee op de vijf hebben meer stress op het werk, een op de vijf vreest voor job

Bijna twee op de vijf werknemers ervaren meer stress op het werk door de aanhoudende coronacrisis. Dat blijkt vrijdag uit een onderzoek van hr-dienstenbedrijf Acerta bij 2.000 werknemers in september.

De coronacrisis heeft een weerslag op het psychisch welzijn op de werkvloer. Bijna twee op de vijf (37 procent) ervaren meer stress, zo blijkt uit de enquête. Bijna een kwart van de medewerkers (24 procent) geeft aan minder gelukkig te zijn, terwijl 11 procent meer geluk ervaart.

Meer dan de helft van de medewerkers (52 procent) meent dat zijn bedrijf klaar is voor een tweede lockdown, mocht die er komen. Dat betekent niet dat ze denken daar zonder kleerscheuren uit te komen: een werknemer op de vijf vreest voor de eigen job, 18 procent vreest toch ook voor een faillissement mocht het zover komen.

‘Stress, onzekerheid en angst op de werkvloer werken verlammend’, zegt Tom Vlieghe van Acerta Consult in een persbericht. ‘Een deel van de verklaring ligt mogelijks ook in de toegenomen werkdruk en het feit dat de grens tussen werk en privé vervaagt. De mentale veerkracht van de werknemer geraakt op door een combinatie van omgevingsfactoren zoals verminderde sociale contacten, onzekerheid over scholen, gezinsleden die in quarantaine moeten en de steeds wijzigende regels.’

bron: enquête Acerta

Afstandsregels

De meeste medewerkers zijn erg tevreden over hoe de werkgever de fysieke veiligheid op kantoor garandeert. Drie op de vier werknemers zeggen daarover gerustgesteld te zijn. De regels rond afstand en hygiëne worden op de werkvloer dus goed opgevolgd, klinkt het.

Lees ook: Experten Liantis: ‘1,5 meter afstand in slecht verlucht kantoor is niet voldoende tegen coronavirus

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20