Duitsland wil deelsteps aan banden leggen

Enkele maanden na de legalisering van deelsteps neemt Duitsland al extra maatregelen die een streep door de rekening kunnen betekenen voor de verhuurbedrijfjes.

Vrijdag stemt de Bundesrat, dat is het beslissingsorgaan van de verenigde deelstaten in Duitsland, naar alle waarschijnlijkheid voor een amendement op de verkeerswetgeving. Dat stelt dat deelstepbedrijven privé-entiteiten zijn en dat die dus in elke gemeente een licentie moeten aanvragen vooraleer hun steps er de weg op mogen.

Maar het hoeft niet meteen tot keiharde verboden te komen. Het is ook mogelijk dat steden specifieke parkeerregels gaan opleggen aan deelstepbedrijven. Ook snelheidsbeperkingen behoren tot de mogelijkheden.

In België vallen deelsteps, aangezien het tweewielige gemotoriseerde voertuigen zijn met een maximumsnelheid van 25 kilometer per uur, onder de wetgeving voor bromfietsen type A. Dat wil zeggen dat u er niet mee op de stoep mag rijden.

In Brussel mag u de steps ook niet overal parkeren. Binnen de vijfhoek wordt er bijvoorbeeld extra gecontroleerd. Al is het vechten tegen de bierkaai. Regelmatig duiken op social media beelden op van rondslingerende steps.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20