Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 06 JUN

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

De harde cijfers achter het verschroeiende groeitempo van Starbucks

Logo Business AM
Business

17/12/2019 | Kim Evenepoel | 2 min leestijd

De Amerikaanse koffieketen Starbucks is alomtegenwoordig in de VS, maar ook in onze contreien duikt het groene logo met de sirene almaar vaker op. Hoeveel vestigingen dat oplevert, kan u hieronder zien.

‘Wie ooit de eerste Starbucks-winkel opende in Seattle, zou moeten neergeschoten worden.’ Dat liet Virna DePaul, een schrijfster van stationsromans, zich ooit ontvallen. Het vat perfect samen hoe dubbelzinnig Amerikanen denken over de koffieketen. Ze worden er gek van dat er bijna op elke straathoek in de grote steden een vestiging te vinden is. Anderzijds: het betekent ook dat veel Amerikanen zich graag laven aan de Pumpkin Spice Lattes en andere vaag naar koffie refererende drankjes die Starbucks aanbiedt.

Die alomtegenwoordigheid wordt nog nadrukkelijker wanneer je het in pure cijfers giet. Sinds de eerste vestiging op 31 maart 1971 de deuren opende aan 2000 Western Avenue in Seattle, ging het keihard. Vandaag staat de teller op een slordige 30.000 vestigingen.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Logo Business AM

Business AM | Stocks