Video: Spike Lee maakt een reclamespot voor Bitcoingeldautomaten

De Amerikaanse filmmaker Spike Lee maakte een reclamefilmpje voor Coin Cloud, een producent van Bitcoingeldautomaten. Het thema is duidelijk: omarm het nieuwe geld want de digitale revolutie is begonnen.

Lee heeft doorheen zijn carrière altijd met een kritische filmlens racisme en financiële ongelijkheid in beeld gebracht. Nu verzorgt hij die thema’s ook voor ‘The Currency of Currency’, een twee minuten lange reclamespot voor Bitcoingeldautomaten. Opdrachtgever is een producent van zo’n automaten; het Amerikaanse Coin Cloud.

In het filmpje wordt verklaard dat de “digitale revolutie” van cryptomunten is gearriveerd. Het oude geld (lees fiatgeld) is uit. Het nieuwe geld (crypto) is in.

De wereld van fiatgeld, dat in de video wordt afgebeeld door oude blanke mannen op dollarbiljetten, zou niet alle Amerikanen dienen. Maar liefst 7 miljoen Amerikanen hebben niet eens een bankrekening, meent Lee, die fungeert als verteller in het filmpje. “Het oude geld gaat niemand ondersteunen. Het onderdrukt ons en buit ons uit,” zegt Lee. Het nieuwe geld zou inclusiever en eerlijker zijn. “Doe je eigen onderzoek.”

In het filmpje hebben ook de volgende sterren een cameo: actrice en zangeres MJ Rodriguez, drag queen en reality-tv-persoonlijkheid Shangela, singer-songwriter Teyana Taylor en acteur en activist Kendrick Sampson. (lb)

Lees ook:

Meer
Mijn Volglijst

Valuta: dollar fundamenteel beter dan euro

27/11/2021 09:24

(ABM FN-Dow Jones) Fundamenteel staat de Amerikaanse dollar er beter voor dan de euro. Dit vindt valuta-analist Joost Derks van iBanFirst.

Daarbij verslechtert de coronasituatie in Europa "in rap tempo met mogelijk hardere lock-downs tot gevolg". De euro/dollar is hier afgelopen week ook al op vooruit gelopen, maar werd aan het eind van de afgelopen handelsweek een halt toegeroepen, zag Derks.

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20