Video: Spike Lee maakt een reclamespot voor Bitcoingeldautomaten

De Amerikaanse filmmaker Spike Lee maakte een reclamefilmpje voor Coin Cloud, een producent van Bitcoingeldautomaten. Het thema is duidelijk: omarm het nieuwe geld want de digitale revolutie is begonnen.

Lee heeft doorheen zijn carrière altijd met een kritische filmlens racisme en financiële ongelijkheid in beeld gebracht. Nu verzorgt hij die thema’s ook voor ‘The Currency of Currency’, een twee minuten lange reclamespot voor Bitcoingeldautomaten. Opdrachtgever is een producent van zo’n automaten; het Amerikaanse Coin Cloud.

In het filmpje wordt verklaard dat de “digitale revolutie” van cryptomunten is gearriveerd. Het oude geld (lees fiatgeld) is uit. Het nieuwe geld (crypto) is in.

De wereld van fiatgeld, dat in de video wordt afgebeeld door oude blanke mannen op dollarbiljetten, zou niet alle Amerikanen dienen. Maar liefst 7 miljoen Amerikanen hebben niet eens een bankrekening, meent Lee, die fungeert als verteller in het filmpje. “Het oude geld gaat niemand ondersteunen. Het onderdrukt ons en buit ons uit,” zegt Lee. Het nieuwe geld zou inclusiever en eerlijker zijn. “Doe je eigen onderzoek.”

In het filmpje hebben ook de volgende sterren een cameo: actrice en zangeres MJ Rodriguez, drag queen en reality-tv-persoonlijkheid Shangela, singer-songwriter Teyana Taylor en acteur en activist Kendrick Sampson. (lb)

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20