Kanye West is niet langer miljardair

De provocaties van rapper Ye, beter bekend als Kanye West, komen hem duur te staan.

De Amerikaanse rapper is al geruime tijd een vaste waarde in de celebritypers. Maar zijn herhaalde provocaties beginnen de merken waarmee hij wordt geassocieerd te irriteren. De naam Kanye West verkoopt niet meer.

Erger nog, zijn laatste publieke verschijningen waren ronduit ongemakkelijke vertoningen. Zoals toen hij een T-shirt droeg met de tekst ‘White lives matter’, een slogan die in verband wordt gebracht met extreemrechtse groeperingen op alternatieve mediaplatforms.

Of nog recenter, toen hij in een televisie-uitzending en op sociale media antisemitische opmerkingen maakte. Hij pochte zelfs dat Adidas, het merk waarmee hij verbonden was, hem nooit kon ontslaan, zelfs niet voor dergelijke uitspraken. Enkele dagen later werd hij niettemin ontslagen door het Duitse merk. Andere brands, zoals Balenciaga en Gap, hadden hem al eerder laten gaan.

400 miljoen dollar

Intussen staat Ye niet meer op de roemruchte miljardairslijst van het tijdschrift Forbes; zijn fortuin zou nu nog ‘maar’ 400 miljoen dollar bedragen. Dit bedrag is afkomstig van geld op zijn bankrekening, zijn muziekcatalogus en zijn belang van 5 procent in Skims, het sportkledingbedrijf van zijn ex-vrouw Kim Kardashian.

Maar Kanye West zal deze ranglijst ongetwijfeld tegenspreken. Hij gelooft dat Forbes altijd verkeerd heeft gerekend. Voor dit jaar beweert Ye dat zijn partnerschap met Adidas alleen al 4,3 miljard dollar waard was, en dat zijn persoonlijke waarde is geklommen tot 7 miljard dollar.

(lb/as)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20