Victoria’s Secret zet 850 mensen op straat

L Brands, het bedrijf boven het lingeriemerk Victoria’s Secret en de badwinkelketen Bath & Body Works, gaat 850 werknemers ontslaan. Dat, samen met nog andere besparingen, zou 400 miljoen dollar moeten opleveren.

De coronacrisis heeft Victoria’s Secret helemaal uitgekleed. In het eerste kwartaal van dit jaar ging de omzet van het moederbedrijf 37 procent onderuit naar 1,7 miljard dollar en het boekte een verlies van bijna 300 miljoen dollar, tegenover 40 miljoen dollar winst een jaar eerder.

Er moet dus bespaard worden. En dat doet het concern door mensen te ontslaan en winkels te sluiten. Er staan 850 jobs op de tocht en 250 winkels sluiten de deuren. Daarnaast voert L Brands besparingen door op collecties en in de verkoop. In totaal wil het dit jaar 400 miljoen besparen.

Beursgang

Het bedrijf is ook al een tijd bezig met zijn merken op te splitsen. Bath & Body Works wordt naar de beurs gebracht en Victoria’s Secret wordt een apart bedrijf. Eigenlijk was het de bedoeling dat Victoria’s Secret verkocht werd aan de investeringsmaatschappij Sycamore, maar die deal ging na veel vijven en zessen niet door.

Op 19 augustus komt L Brands met resultaten over het tweede kwartaal.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20