Victoria’s Secret uitblinker op groen Wall Street

Na een rode start raakten de Amerikaanse beurzen donderdag bij sluiting nog in de plus. De Dow Jones koerste 0,18 procent hoger, brede beursindex S&P500 wint 0,43 procent en de technologie Nasdaq doet er 0,76 procent bij.

Het coronavaccin van Pfizer en BioNTech zou nog dit jaar verdeeld kunnen worden. Volgens Uğur Şahin, de CEO van het Duitse BioNTech, is het ‘mogelijk’ om het vaccin nog voor het einde van dit jaar te laten goedkeuren en verspreiden in de Verenigde Staten en/of de Europese Unie. Het aandeel verloor 0,36 procent.

Modegroep L Brands vlamde 17,57 procent, nadat het moederbedrijf boven Victoria’s Secret met beter dan verwachte kwartaalresultaten naar buiten komt. De omzet steeg naar 3,06 miljard dollar en de winst per aandeel kwam uit op 1,13 dollar, wat veel hoger is dan analisten verwacht hadden. Zij rekenden op 12 cent per aandeel en een omzet van 2,68 miljard dollar.

Warenhuis Macy’s koerste 2,11 procent hoger, na een verlies van 19 dollarcent in het derde kwartaal. De omzet daalde met meer dan 20 procent op jaarbasis tot 3,99 miljard dollar. Analisten hadden gerekend op een omzet van 3,86 miljard dollar en een verlies van 79 dollarcent.

Chipbakker Nvidia heeft de verwachtingen voor het derde kwartaal overtroffen en haalt 300 miljoen dollar meer omzet op dan geprojecteerd. Toch lijkt dat nieuws de beleggers niet te bekoren. Het aandeel noteert vlak.

Tot slot hebben de Amerikanen voor het eerst in vijf weken meer aanvragen voor een werkloosheidsuitkering ingediend. Concreet deden 742.000 Amerikanen dat, wat er 31.000 meer dan de week voordien zijn. Experts hadden gerekend op een daling naar 700.000 aanvragen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20