Markten:
Markten inladen...

VRIJDAG 02 OKT

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Victoria’s Secret grotendeels in handen van investeerder Sycamore

Logo Business AM
Business

20/02/2020 | Sofie Van Waeyenberghe | 2 min leestijd

De Victoria's Secret Angels - EPA

Sycamore Partners verwerft een meerderheidsaandeel Victoria’s Secret, het lingeriemerk van L Brands.

Private-equitybedrijf Sycamore Partners verwerft een meerderheidsaandeel in Victoria’s Secret. Sycamore neemt daarmee de controle over van eigenaar L Brands, dat in ruil 1,1 miljard dollar opstrijkt. De deal hing al even in de lucht.

Sycamor krijgt daarvoor 55 procent van Victoria’s Secret in handen, L Brands blijft mede-eigenaar met een aandeel van 45 procent. L Bradns behoudt ook de grotere, in Amerika gekende keten Bath & Body Works.

Victoria’s Secret in ongenade

Die keten is voor L Brands intussen veel belangrijker geworden. Victoria’s Secret deed het de laatste tijd minder goed. In tijden van athleisure viel de expliciete sensualiteit van het merk minder in de smaak van het grote publiek, al bleef Victoria’s Secret wel een belangrijke naam.

L Brands-oprichter Les Wexner zet een stap terug als CEO en voorzitter van L Brands, al houdt hij wel zijn stoeltje in de raad van bestuur. Hij zal ook zijn aandelen in beide bedrijven behouden.

Onafhankelijkheid en banden met Epstein

Het vertrek van Wexner is opvallend. Hij is lang het gezicht van Victoria’s Secret en L Brands geweest. De raad van bestuur van L Brands bestond dan ook vooral uit professionele en privé-vertrouwelingen van Wexner, zoals zijn vrouw, Abigail. De onafhankelijkheid van die raad kwam vorig jaar dan ook in opspraak. Activist Barington Capital Group onthulde toen aandelen te hebben in L Brands. Het bedrijf voegde toen twee onafhankelijke leden toe aan zijn samenstelling.

Wexner lag al even onder vuur voor de prestaties van Victoria’s Secret en voor zijn connectie met wijlen Jeffrey Epstein. Wexner gaf vorig jaar toe dat Epstein meer dan 46 miljoen van het Wexner-familiefortuin had verduisterd.

Source: CNBC


Gelijkaardige artikels


Corona Virus Update

  • Wereld
  • Aantal
    besmettingen
    33.962.216
  • Aantal
    doden
    1.014.095
  • België
  • Aantal
    besmettingen
    118.452
  • Aantal
    doden
    10.016

Biden vs Trump
AMERIKAANSE VERKIEZINGEN
Volg het hier LIVE elke dag
Logo Business AM

Business AM | Stocks