Verrassend: de best verkochte tweedehands elektrische auto in de VS is geen Tesla

Tesla mag dan de Amerikaanse markt voor nieuwe elektrische auto’s domineren, maar niet die voor tweedehandswagens. Het bedrijf van Elon Musk heeft maar één product in de top vijf.

Op het podium van de best verkochte nieuwe elektrische auto’s in de afgelopen drie jaar in de Verenigde Staten staan uitsluitend Tesla-voertuigen. In volgorde: Model 3, Model S en Model X. Achter dit trio staan de Chevrolet Bolt en de Nissan Leaf.

De rangschikking van de best verkopende voertuigen op de tweedehandsmarkt is totaal verschillend. Volgens de gegevens verzameld door iSeeCars.com, is de leider Nissan. Met zijn Leaf is het Japanse merk goed voor 27,7 procent van de verkoop. Het is ook nummer één in 18 van de 25 staten waar de meeste elektrische voertuigen worden verkocht. In Hawaï is het zelfs goed voor 61,3 procent van de verkoop.

Tesla moet zich tevreden stellen met de tweede plaats, met zijn Model S, die 17,8 procent scoort.

Betaalbaarheid

“Dit is waarschijnlijk te danken aan de betaalbaarheid van de Leaf, met een prijs van 13.054 dollar voor een gebruikte auto, vergeleken met 48.996 dollar voor een occasie Tesla Model S, evenals zijn merkbekendheid als de eerste elektrische auto op de massamarkt in een decennium.”

De Fiat 500e heeft brons, met 9,1 procent. De Chevrolet Bolt is vierde (8,4 procent), de Volkswagen e-Golf vijfde (6,3 procent).

Lees ook: Veel beter dan Tesla: hier is de elektrische auto met de beste actieradius op de markt

(tb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20