Tesla verdubbelt omzet, maakt voor het eerst meer dan miljard dollar winst

Tesla heeft in het afgelopen kwartaal de omzet zien verdubbelen in vergelijking met een jaar eerder. De omzet van maart tot einde juni bedroeg 12 miljard dollar tegen 6 miljard dollar vorig jaar, toen wegens de coronapandemie de grote fabriek van Tesla in het Californische Fremont tijdelijk stil werd gelegd.

De kwartaalwinst voor de fabrikant van elektrische auto’s kwam uit op 1,1 miljard dollar, het tienvoudige van dezelfde periode vorig jaar. Het is voor het eerst dat de kaap van 1 miljard werd overschreden, weet Belga. De resultaten lagen veel hoger dan analisten hadden verwacht. Tesla stelde ook zijn verwachtingen voor de rest van het jaar naar boven bij. Eerder was al bekend dat het bedrijf van topman Elon Musk in het afgelopen kwartaal meer dan 200.000 auto’s heeft geproduceerd en afgeleverd. Daarmee voerde Tesla de productie op naar een nieuw record, ondanks de chiptekorten waarmee de wereldwijde autosector worstelt. 

Tesla maakt niet bekend waar het zijn auto’s heeft verkocht. Het bedrijf heeft autofabrieken in de Verenigde Staten en China en werkt aan een grote fabriek in de buurt van Berlijn. Daar zouden nog dit jaar, met heel wat vertraging, de eerste wagens van de band moeten rollen.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20