Verrassing bij Belgische wielerteams: sponsor Soudal ruilt Lottoploeg in voor QuickStep

Coup de théâtre bij de twee grote Belgische wielerteams. Soudal kondigt aan eind 2022 te stoppen als cosponsor van wielerploeg Lotto Soudal. De bouwmaterialengroep van Vic Swerts wordt vanaf 2023 de hoofdsponsor van het huidige Deceuninck QuickStep.

Wielerploeg Lotto Soudal maakte in een communiqué bekend dat Soudal zich eind 2022 na acht jaar terugtrekt als co-sponsor. De Nationale Loterij blijft wel aan als de hoofdsponsor. In de Tourkaravaan lekte snel uit dat Soudal overstapt naar de concurrerende ploeg van manager Patrick Lefevere, die op zoek was naar een vervanger voor hoofdsponsor Deceuninck die ermee stopt. Dat wordt Soudal, zo meldt HLN.be, maar dus wel pas vanaf 2023.

Wellicht depanneert QuickStep in 2022 even als hoofdsponsor, om daarna weer naar het tweede plan te verhuizen ten voordele van Soudal. Een financiële deal daarover zou in de maak zijn. De bedragen blijven confidentieel. Het team van Lefevere herbergt onder meer de Belgische rondehoop Remco Evenepoel en wereldkampioen Julian Alaphilippe.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20