Verkoop speed pedelec maakt forse comeback

De Belgische fietshandelaars konden in juni 25 procent meer speed pedelecs verkopen dan een jaar eerder. Het gaat om elektrische fietsen die tot 45 kilometer per uur kunnen. De opleving compenseert gedeeltelijk de verkoopdip tijdens de lockdown.

Na de verplichte sluiting van de fietshandelaars (18 maart 2020) werden er beduidend minder speed pedelecs ingeschreven en vooral in de maanden april en mei was er een duidelijke terugval. In juni ziet mobiliteitsfederatie Traxio echter een gevoelig herstel en ligt het aantal inschrijvingen 24,7 procent hoger dan in juni 2019: 1.663 ingeschreven speed pedelecs tegenover 1.334 een jaar eerder.

Het aantal inschrijvingen in de volledige eerste jaarhelft blijft wel nog 13,8 procent achter op 2019. Traxio verwacht dat de verkoop in de volgende maanden zal blijven aantrekken, zodat 2020 op hetzelfde niveau als vorig jaar zal kunnen afsluiten. Woordvoerder Filip Rylant: ‘Net als gewone fietsen vallen ook de speed pedelecs tegenwoordig sterk in de smaak voor zowel recreatief gebruik als voor woon-werkverkeer.”

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20