Verkiezingen Georgia doen Wall Street voorzichtig openen

Na een half uur handelen gingen de belangrijkste Amerikaanse beursindexen lichtjes hoger. De beleggers volgen met argusogen de stembusgang in Georgia op.

Kort na 16 uur noteerde de Dow Jones 0,45 procent hoger en ging de Nasdaq er 0,55 procent op vooruit. De S&P500 stond na een half uur handelen 0,46 procent in het groen.

Senaatsverkiezingen in Georgia

De kiesbureaus voor de senaatsverkiezingen in Georgia zijn geopend. De inwoners van Georgia kunnen kiezen tussen de Republikeinse, zittende senatoren David Perdue en Kelly Loeffler en hun Democratische uitdagers Jon Oscoff en Raphael Warnock.

De uitslag van de verkiezingen zal hoe dan ook een enorme impact hebben op het toekomstig beleid van de president-elect Joe Biden. Indien de Democraten de verkiezingen winnen hebben zij een meerderheid in zowel het Huis van Afgevaardigden en het Senaat. Biden kan dan veel gemakkelijker zijn beleid voeren. Sommige beleggers vrezen dat dit zou kunnen leiden tot onder meer hogere belastingen.

Het paleodieet

De Amerikaanse voedselreus Mondelez neemt de chocolatier Hu Master Holdings. Dat bedrijf is gespecialiseerd in het zogenaamde paleodieet waarbij men alleen producten nuttigt die in de oertijd werden gegeten. Het aandeel van Mondelez zakte met 0,62 procent.

Micron, een Amerikaanse producent van computergeheugen, won 4,83 procent nadat Christopher Danely, een analist bij Citi, zijn advies optrok van verkopen naar kopen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20