Verenigde Staten beëindigen reisbeperkingen zuidelijk Afrika

De Verenigde Staten (VS) zullen de reisbeperkingen voor Zuid-Afrikaanse landen op 31 december opheffen, nu ambtenaren de dreiging van de Omikron variant van Covid-19 “beter begrijpen”, zei het Witte Huis vrijdag.

Nu Omikron wijdverspreid is in de VS en wereldwijd, zullen reizigers uit die landen geen significante impact hebben op het aantal Amerikaanse gevallen. Dat zei een hoge ambtenaar van de regering Biden die met Bloomberg sprak op voorwaarde van anonimiteit.

Beperkingen hebben niet geholpen

De Amerikaanse regering legde op 29 november beperkingen op aan mensen die vanuit Zuid-Afrika en zeven andere nabijgelegen landen naar de Verenigde Staten wensten te reizen. Dat gebeurde vlak na de ontdekking van de Omikron-variant.

De U.S. Centers for Disease Control and Prevention (CDC) hebben de luchtvaartmaatschappijen laten weten dat ze wel de namen van passagiers die de afgelopen dagen in zuidelijk Afrika hebben gereisd moeten doorgeven, zodat de plaatselijke gezondheidsdiensten de contacten kunnen traceren.

De beperkingen hebben niet verhinderd dat Omikron de VS is binnengekomen en de dominante infectiestam is geworden. De CDC zei maandag dat Omikron nu verantwoordelijk is voor meer dan 70 procent van de nieuwe gevallen van Covid in de VS.

(mah)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20