Het Verenigd Koninkrijk stevent af op een “verloren decennium”

Nulgroei, minder investeringen, dalende lonen en een torenhoge inflatie: de toekomst ziet er allesbehalve rooskleurig uit voor het Verenigd Koninkrijk.

Waarom is dit belangrijk?

Volgens de Confederation of British Industry (CBI) is er al sprake van stagflatie, een combinatie van lage of geen economische groei en hoge inflatie, in het Verenigd Koninkrijk.

In het nieuws: Driekwart van de bedrijven heeft moeite om werknemers te vinden die zij nodig hebben, zo blijkt uit een rapport van de invloedrijke lobby Confederation of British Industry dat maandag werd gepubliceerd. De lobby roept op tot grote beleidswijzigingen om een ramp af te wenden, waaronder meer open immigratie en belastingverlagingen.

  • Hij voorspelt een decennium van verloren groei als er geen doeltreffende maatregelen worden genomen om het investeringsklimaat van het land te he
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer