Verdachte van moordpoging op De Vries is neef van kopstuk in drugsbende van Taghi

Delano G., een verdachte van de moordaanslag op de Nederlandse misdaadverslaggever Peter R. de Vries, blijkt een neef te zijn van Jaouad W., de hoofdverdachte uit een eerder onderzoek naar de bende van Ridouan Taghi. Dat schrijft de Nederlandse krant De Telegraaf.

Waarom is dit belangrijk?

In 2019 onthulde De Vries op de dodenlijst te staan van Taghi. Die laatste is hoofdverdachte in het Marengo-proces waar vijf moorden en meerdere liquidatiepogingen worden behandeld. De Vries is daarin vertrouwenspersoon van een kroongetuige.

De Telegraaf meldt dat Delano G., verdachte van de moordaanslag op De Vries, een neef is van Jaoud ‘Joey’ W. De familieband zou ook bevestigd zijn door gerechtelijke bronnen. In het onderzoek naar de aanslag op Peter R. de Vries wordt daar nadrukkelijk naar gekeken.

Jeugdbende

W. is hoofdverdachte in het onderzoek 26Koper. In 2015 werd hij opgepakt in het na de vondst van een enorm wapenarsenaal in Nieuwegein waarmee hij met zijn “moordbende” liquidaties zou hebben voorbereid, meldt De Telegraaf.

De Nederlandse politie en het Openbaar Ministerie beschouwden W. als de leider van de bende. Ridouan Taghi was toen nog niet in beeld. W. werd in hoger beroep veroordeeld tot dertien jaar cel en zit nu in de gevangenis.

Jaoud W. zat volgens eerder onderzoek van Het Parool ook in de jeugdbende BAD Boys van Ridouan Taghi, waarbij BAD staat voor ‘black and deadly’.

Straatroof

Op 17-jarige leeftijd werd Delano G. veroordeeld tot tien maanden jeugddetentie. Hij kwam meerdere malen in aanraking met de politie.

Tweemaal heeft hij een gewelddadige straatroof gepleegd. Ook werd hij veroordeeld vanwege afpersing, vijf woninginbraken, één poging daartoe en openlijke geweldpleging. Als minderjarige stond hij onder toezicht van de jeugdreclassering.

Lees ook:

(NS)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20