Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 18 JAN

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Veiligheidslek in Firefox geeft hackers toegang tot uw laptop

Logo Business AM
Tech

14/01/2020 | Ruben Van Lent | 1 min leestijd

Isopix

Door een probleem in Firefox kunnen hackers laptops binnendringen die de internetbrowser gebruiken. Dat schrijft de vakwebsite MacRumors.

Mozilla, de eigenaar van Firefox, heeft een update uitgebracht en raadt gebruikers aan hem meteen te installeren. ‘We hebben weet van gerichte aanvallen op al besmette systemen’, klinkt het. De update kan hier gedownload worden.

Het Chinese cybersecuritybedrijf Qihoo ontdekte het lek volgens MacRumors. Het was een zogenaamde zeroday-aanval, wat betekent dat de hackers gebruikmaakten van een lek waar zowel het bedrijf als de gebruikers niet van op de hoogte waren en zich dus niet op konden voorbereiden. Firefox, dat zich altijd voordoet als de veiligste browser, kreeg in juni 2019 al te maken met twee andere zeroday-aanvallen.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

Milieubewustzijn moet een factor zijn in groeiplannen van bedrijven. Zoniet komt het kapitalistische en economische stelsel van de VS in gevaar.

Satya Nadella, CEO van Microsoft
Logo Business AM

Business AM | Stocks

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Zo gezegd: Satya Nadella

Milieubewustzijn moet een factor zijn in groeiplannen van bedrijven. Zoniet komt het kapitalistische en economische stelsel van de VS in gevaar.

Satya Nadella, CEO van Microsoft
Quote van de dag van Bloomberg

Als president van de Verenigde Staten zal ik de East Room van het Witte Huis inrichten als landschapskantoor. En ik zal daar bij het team zitten. Het Oval Office zal ik enkel gebruiken voor wat officiële momenten – en nooit om te tweeten.

Mike Bloomberg, Democratisch kandidaat-president
Quote van de dag Barack Obama

Vrouwen zijn niet perfect, maar ze zijn ontegensprekelijk beter dan mannen aan de macht.

Voormalig Amerikaans president Barack Obama
Quote van de dag Bernie Sanders

Snel internet moet behandeld worden als de nieuwe elektriciteit. Een openbare nutsvoorziening die voor iedereen beschikbaar moet zijn als een basismensenrecht.

Bernie Sanders, presidentskandidaat voor de Democratische Partij

De wereldwijde financiële crisis was het ultieme bewijs dat vaak gebruikte indicatoren als het bbp tekort schieten. Geen van die cijfers waarschuwden ons dat er iets aan het mislopen was.

Joseph Stiglitz, Nobelprijswinnaar economie