Vastgoed heerst op Brusselse beurs

De Europese beurzen maken vrijdag een pas op de plaats. In de Verenigde Staten blijven de beurzen gesloten in de aanloop naar Onafhankelijkheidsdag van zaterdag.

Cofinimmo verliest licht, ondanks het nieuws dat de vastgoedgroep 46 miljoen euro neertelt voor het zorgcomplex ‘Residentie Moermont’, dat uit 220 zorgeenheden bestaat. Het pand bevindt zich in de Nederlandse stad Bergen op Zoom, niet ver van de Belgische grens. De vastgoedportefeuille van Cofinimmo in Nederland omvat intussen veertig panden, met een totale waarde van bijna 350 miljoen euro.

Ook Atenor gaat het in Nederland zoeken. De vastgoedontwikkelaar koopt 50 procent van de aandelen van een ontwikkelingsproject in Den Haag. Het gaat om de afbraak van bestaande verouderde gebouwen en een nieuwbouw met 58.000 vierkante meter aan residentiële oppervlakte. Er is ook ruimte voorzien voor handelszaken. Op de Brusselse beurs gaat het aandeel 1,8 procent hoger.

In Duitsland klimt Delivery Hero 4,1 procent, in een reactie op het nieuws dat de maaltijdbezorger tijdens de coronacrisis sterk gegroeid is. In het tweede kwartaal steeg het aantal bestellingen op jaarbasis met 94 procent. Alleen al in juni verdubbelde het aantal orders dat het bedrijf verwerkte. Omdat de beurswaarde van het Duitse bedrijf sterk groeit, bestaat de verwachting dat Delivery Hero binnenkort verkast naar de hoofdindex DAX.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20