Tom Van Grieken blijft vastberaden: “Op een dag breekt het cordon sanitaire”

N-VA-voorzitter Bart De Wever deed een gouden zet in de campagne. Hij sloot de deur volledig voor regeringsdeelname met Vlaams Belang. Maar Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken blijft erin geloven.

Opgemerkt: Van Grieken denkt dat het lokaal wel kan lukken.

  • Vlaams Belang mag dan serieuze winst geboekt hebben na de verkiezingen van 9 juni, samen regeren zit er niet in. N-VA-voorzitter Bart De Wever sloot herhaaldelijk uit om samen te werken met het Vlaams Belang. De verkiezingsuitslag zorgde er ook voor dat een rechtse meerderheidsregering in het Vlaams parlement onmogelijk is. Mocht De Wever het gewild hebben, dan komen N-VA en VB toch 1 zetel te kort.
  • Van Grieken richt zijn blik alvast vooruit, op de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. “Op een dag breekt het cordon sanitaire. Is het nu niet dan is het wel na oktober”, schreef hij op X. In de helft van de Vlaamse gemeentes, 151 van de 300, haalden Vlaams Belang en N-VA een meerderheid. De vraag is of het cordon sanitaire op gemeentelijk niveau breekt.
  • De Wever stond er tijdens de campagne op om zijn ‘nee’ tegenover het Vlaams Belang te verlengen naar de gemeentes. N-VA-afdelingen die in oktober besturen met Vlaams Belang, zouden uit de partij worden gezet, klonk het streng.
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.