Markten:
Markten inladen...

ZONDAG 23 FEB

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Van Eetvelt nieuwe CEO voetbalclub Anderlecht

Logo Business AM
Sport

14/01/2020 | Pieterjan Neirynck | 4 min leestijd

Karel Van Eetvelt - Isopix

Huidig Febelfin-baas Karel Van Eetvelt gaat vanaf 1 april aan de slag als de nieuwe topman van voetbalclub Anderlecht. Ook media-ondernemer Wouter Vandenhaute krijgt een belangrijke rol.

Paleisrevolutie bij paars-wit: Karel Van Eetvelt krijgt de dagelijkse leiding van de voetbalclub. Dat meldt Sporza en is bevestigd door de club. Van Eetvelt vertrekt op 31 maart bij bankenkoepel Febelfin en volgt een dag later bij Anderlecht operationeel directeur Jo Van Biesbroeck op.

De keuze voor de 53-jarige Van Eetvelt is opvallend, want hij werkte niet in de sportwereld. Er werd de voorbije maanden gespeculeerd op een politieke toekomst voor de voormalige topman van werkgeversorganisatie Unizo. In interviews liet Van Eetvelt onlangs optekenen dat hij opkijkt naar de beweging van Frans president Emmanuel Macron en hij werd ook even getipt als CD&V-voorzitter.

Maar het wordt dus de sportwereld. De Bornemnaar zetelde in de Raad van Bestuur van Omega Pharma, waar hij stichter en huidig Anderlecht-voorzitter Marc Coucke leerde kennen.

Ook burgemeester Close aan boord

Naast Karel Van Eetvelt gaat Wouter Vandenhaute – een fietsvriend van Van Eetvelt – aan de slag bij Anderlecht als extern adviseur van de nieuwe CEO. Vandenhaute is oprichter van productiehuis Woestijnvis en eigenaar van Flanders Classics, de overkoepelende organisatie van de Vlaamse voorjaarsklassiekers. Hij wordt geen aandeelhouder van de voetbalclub, beklemtoont hij aan Business AM.

Vandenhaute en Coucke waren al enkele maanden in gesprek over een mogelijke samenwerking. Van Eetvelt zegt aan De Standaard dat hij pas twee weken geleden gepolst werd voor het CEO-schap.

Ook Patrick Lefevere, ploegmanager van Deceuninck-Quick-Step en burgemeester van Brussel Philippe Close (PS) krijgen een rol als onafhankelijk bestuurder. Die laatste krijgt een rol om ‘het belang van de Brusselse verankering te benadrukken’, staat in een persbericht.

‘Stabiliteit bezorgen’

‘Het structureren, veranderen en leiden van een organisatie doe ik al jaren met passie en gedrevenheid. Het is een bijzondere uitdaging om dit nu ook voor Anderlecht te gaan doen, de club waarvoor ik al van mijn zesde supporter ben. Ik ben ervan overtuigd we de club operationeel opnieuw de nodige stabiliteit kunnen bezorgen’, reageert Karel Van Eetvelt in het communiqué.

Clubvoorzitter Marc Coucke toont tevreden met de komst van Van Eetvelt, Vandenhaute, Lefevere en Close. ‘Met deze beslissingen willen we de operationele werking en de strategische positie van de club versterken om Anderlecht opnieuw slagvaardiger en daadkrachtiger te maken’, zegt hij.

Coucke was al ‘enkele maanden bezig met de vernieuwingsoperatie’ en hij ziet het ook als een belangrijke nieuwe stap in de ontwikkeling van Anderlecht. In het communiqué staan boegbeeld Vincent Kompany en coach Frank Vercauteren vermeld, maar er wordt geen melding gemaakt van sportief directeur Michaël Verschueren. Zijn toekomst bij de club is onduidelijk.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

De American Dream kan je best in de Scandinavische landen realiseren.

Sanna Marin, premier van Finland
Logo Business AM

Business AM | Stocks

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Goed gezegd Sanna Ma

De American Dream kan je best in de Scandinavische landen realiseren.

Sanna Marin, premier van Finland
zo gezegd Hillary Clinton

Niemand vindt Bernie Sanders leuk. Niemand wil met hem werken, en hij krijgt niets gedaan.

Hillary Clinton
quote greta thunberg

Ik zal de cijfers over klimaatverandering blijven herhalen tot jullie dat ook doen.

Klimaatactiviste Greta Thunberg in Davos
Zo gezegd: Satya Nadella

Milieubewustzijn moet een factor zijn in groeiplannen van bedrijven. Zoniet komt het kapitalistische en economische stelsel van de VS in gevaar.

Satya Nadella, CEO van Microsoft
Quote van de dag van Bloomberg

Als president van de Verenigde Staten zal ik de East Room van het Witte Huis inrichten als landschapskantoor. En ik zal daar bij het team zitten. Het Oval Office zal ik enkel gebruiken voor wat officiële momenten – en nooit om te tweeten.

Mike Bloomberg, Democratisch kandidaat-president