Vakbonden blokkeren Zara in Brusselse Nieuwstraat

In Brussel zullen klanten dinsdag geen toegang krijgen tot de vestiging van Zara in de Nieuwstraat. De vakbonden blokkeren de ingang omdat ze zich zorgen maken over de arbeidsomstandigheden van het personeel wereldwijd.

Op 6 december starten de onderhandelingen over de lonen in België. Inditex, dat is de moedergroep van Zara, Massimo Dutti en Bershka, stelt in ons land circa 2.000 mensen tewerk in 86 winkels. ‘We willen een signaal geven aan het management’, klinkt het bij Jalil Bourhidane, permanent secretaris van de handel bij ACV.

Tijdens de blokkeringsactie zullen ook collega’s uit Duitsland, Frankrijk en Luxemburg aanwezig zijn. ‘Daar komen er binnenkort ook onderhandelingen. Het is de bedoeling om solidair met elkaar te blijven als de onderhandelingen daar of hier slecht verlopen’, stelt hij. De socialistische vakbond ABVV neemt eveneens deel aan de actie.

De vakbonden eisen onder meer vaste lonen, een transparanter loonbeleid en de maandelijkse betaling van overuren. Ze willen ook een einde zien aan precaire, tijdelijke contracten.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20