Vaccinafspraak regelen in de VS? Het kan binnenkort met … Uber

Carpoolbedrijf Uber heeft aangekondigd een hele hoop nieuwe diensten te lanceren in – onder meer – de Verenigde Staten. Zo is er binnen het hernieuwde aanbod de mogelijkheid tot het maken van een vaccinafspraak vanuit de app. Voor UberEats is er de mogelijkheid tot gecombineerde leveringen van maaltijden en voedsel van verschillende restaurants en (buurt)winkels.

Het aanbod wordt gelanceerd in 20 grote steden in de VS, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Taiwan en Australië.

Afhankelijk van de markt kan een klant die een maaltijd bij McDonald’s bestelt, gevraagd worden of hij meer artikelen van een nabijgelegen 7-Eleven (winkelketen) wil toevoegen. 

Een andere nieuwe dienst is het boeken van een rit en een vaccinafspraak bij Walgreens (drogisterijketen) vanuit de Uber app. Ook zullen Amerikanen een maaltijd kunnen bestellen voordat een restaurant opent, en gemakkelijker bestellingen van voedsel en boodschappen plannen terwijl ze onderweg zijn op hun Uber rit.

Een beter normaal

‘De innovaties en producten die we aankondigen zullen u helpen om te gaan waar u wilt en te krijgen wat u nodig hebt – gemakkelijker en sneller dan ooit tevoren,’ vertelde Uber CEO Dara Khosrowshahi aan Business Insider. ‘Bij Uber stellen we ons opnieuw voor hoe de wereld beweegt terwijl we terugkeren, niet alleen naar het normale, maar naar een beter normaal.’

De nieuwe ‘add-on’ functie verschaft Uber een springader van diversificatie in de overvolle markt van leveringsservices.  

In eerste instantie zal de ‘add-on’ functie te vinden zijn op de Uber Eats app. Zij zal zich beperken tot de bestelling van items uit nabijgelegen buurtwinkels zoals 7-Eleven, Wawa, Sainsbury’s, Watsons, Rexall Drugstores, en Shell. Met behulp van de functie kunnen gebruikers twee bestellingen samen door dezelfde koerier laten bezorgen zonder aparte bezorgkosten en zonder vertraging, aldus het bedrijf.

‘We zullen alleen handelaren voorstellen bij wie het mogelijk is om te bestellen en die uw totale bestelling niet zullen vertragen,’ zei Lorraine Ho, delivery product lead, tijdens een persbriefing op Zoom.

Eerder lanceerde Uber ‘Uber Green‘, voor elektrische wagens, in Londen. (mah)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20