Uber Green gelanceerd in Londen: boek een elektrische auto

Uber lanceert in Londen een nieuwe functie waarbij chauffeurs kunnen kiezen om in bepaalde delen van de stad met een volledig elektrische auto rond te rijden. De taxidienst gelooft dat dit ‘chauffeurs zal aanmoedigen om actie te ondernemen tegen de klimaatverandering’. 

De mobiliteitsreus wil met Uber Green naar eigen zeggen ook de optie bieden aan milieubewuste klanten om ‘hun steentje bij te dragen aan het opschonen van het stedelijk vervoer’ in de Britse hoofdstad. De optie geldt alleen voor ritten vanuit Zone 1, het centrum van Londen, maar bestemmingen kunnen overal zijn.

Wie een rit met een elektrische auto boekt, zal volgens het bedrijf evenveel betalen als een rit met een benzine-, diesel- of hybridewagen. Ook zullen de chauffeurs van Uber een korting krijgen op de servicekosten. Momenteel hebben echter slechts 1.600 van de 45.000 Londense Uber-chauffeurs een elektrische auto.

‘Nu steden zich weer beginnen open te stellen, hebben we een unieke kans om een groen herstel te bewerkstelligen door ervoor te zorgen dat elke auto op de Uber-app in Londen volledig elektrisch is’, zei Jamie Heywood, Uber-manager voor Noord- en Oost-Europa. 

‘We blijven samenwerken met chauffeurs om hen te helpen de overstap naar elektrisch te maken en vandaag zijn we verheugd dat we bestuurders de optie kunnen bieden om zonder extra kosten een elektrisch voertuig te kiezen, zodat iedereen die Uber gebruikt zijn steentje kan bijdragen aan het opschonen van het stedelijk vervoer.’

Emissievrije ritten 

Vorig jaar maakte Uber bekend dat het de komende vijf jaar 800 miljoen dollar vrijmaakt om zijn chauffeurs in Europa en Noord-Amerika financieel te ondersteunen bij de overstap op elektrische voertuigen. In 2040 moet wereldwijd elke wagen van Uber er eentje op batterijen zijn. In de Verenigde Staten mikt het taxibedrijf op 2030 voor een totale transitie.

Uber-chauffeurs in India en Zuid-Amerika, waar elektrisch rijden nog veel moeilijker ligt, krijgen dus nog uitstel. In India heeft Uber veel wagens rondrijden, maar het grootste deel van de winstmarge ligt toch nog in de Verenigde Staten. (am)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20