Umicore en Sofina beperken verlies Bel20

De Brusselse sterindex Bel20 won door de dag wat van zijn verlies terug, maar eindigt nog steeds op -1,8 procent. Daarmee blijft hij aan de staart bengelen in Europa.

Geen hemelse taferelen voor de Bel20 op Hemelvaart. De biotech’er Galapagos en de bank KBC hielden de index de hele dag onder de knoet. Galapagos eindigt bijna 8 procent lager na de bekendmaking van onderzoeksresultaten rond het medicijn fligotinib. Die waren op zich goed, maar beleggers stoorden zich aan één zinnetje uit de mededeling en stuurden het aandeel prompt de grond in. Ook KBC kreeg het zwaar te verduren met een daling van 5 procent.

Het materiaaltechonologiebedrijf Umicore en de investeringsmaatschappij Sofina konden echter nog een beetje de meubelen redden. De aandelen stijgen respectievelijk 5,4 en 3,2 procent. Sofina kon een paar dagen geleden stevig cashen door de verkoop van zijn belang in het clipjesplatform Giphy aan Facebook.

Brievenpost

Ook Bpost maakt een tuimelperte. Het aandeel gaat 4 procent onderuit naar een nieuw diepterecord. Eén aandeel Bpost kost nu 5,68 euro. Het bedrijf zit al langer in de problemen door de afkalving van de brievenpost, zijn belangrijkste markt. De coronacrisis heeft dat er zeker niet makkelijker op gemaakt.

In de rest van Europa waren er geen grote uitschieters. De beurzen gaan gemiddeld 1 procent lager. De Stoxx600 eindigt 0,8 procent in het rood.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20