Facebook lijft clipjesplatform Giphy in

Socialemediagigant Facebook koopt het populaire gif-platform Giphy over voor een prijs van zo’n 400 miljoen dollar, meldt de Amerikaanse nieuwswebsite Axios.

Waarover gaat het? Giphy heeft een van de grootste gif-bibliotheken op het internet. Gif is de afkorting van ‘graphics interchange format’, een bestandsformaat dat vaak gebruikt wordt om ‘bewegende foto’s’ weer te geven. Dankzij Giphy kunnen mensen bewegende afbeeldingen maken, vinden en gebruiken.

En nu? Facebook en Giphy zouden al voor de coronacrisis gesprekken aangeknoopt hebben over een samenwerking. Dat is nu blijkbaar uitgemond in een overname, waarbij Facebook 400 miljoen dollar op tafel legt. De bedoeling is dat Giphy onderdeel wordt van dochterapplicatie Instagram. Zo kunnen gebruikers nog makkelijker gifjes gebruiken.

Maar? Facebook benadrukt dat er in eerste instantie niks verandert voor de Giphy-gebruikers. ‘Mensen zullen nog steeds prentjes kunnen uploaden. Ontwikkelaars en partners blijven dezelfde toegang krijgen tot de API van Giphy (software die toelaat om verbonden applicaties te ontwikkelen, red.) en de creatieve gemeenschap zal nog steeds in staat zijn om geweldige inhoud te creëren’, stelt productverantwoordelijke Vishal Shah van Instagram.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20