Biotechbedrijf Galapagos haalt Bel20 onderuit

Voor de meeste mensen is het vandaag een vrije dag, maar niet voor beleggers. De beurshandel gaat gewoon door. Voor de derde dag op rij opent de Bel20 als laagste van alle Europese beurzen. Rond 10 uur staat de Brusselse sterindex 2 procent lager, wat dubbel zo veel is als de rest van Europa.

Het Mechels biotechbedrijf Galapagos heeft daar alles mee te maken. Het aandeel ging eerder al 10 procent onderuit in de nabeurshandel op Wall Street na de publicatie van resultaten van het medicijn filgotinib. Het werd getest op zijn werking voor ernstige darmontstekingen en op zich waren de resultaten positief. Vanaf 200 milligram was er klinische remissie vanaf week 10, wat betekent dat patiënten geen pijnklachten meer hebben, en die hield aan tot week 58.

Beleggers vallen echter over één zinnetje: ‘100 milligram filgotinib toonde geen statistisch relevante resultaten voor klinische remissie in week 10.’ In Brussel gaat er meer dan 8 procent van het aandeel.

Weinig winsten

De rest van de Bel20 is ook niet om over naar huis te schrijven. De sterkste stijger is de investeringsmaatschappij Sofina met een winst van 0,9 procent.

De brede Europese Stoxx600 noteert rond 10 uur 0,8 procent lager.

Lufthansa scoort

In Frankfurt doet Lufthansa, de moedermaatschappij van Brussels Airlines, er meer dan 5 procent bij nu de onderhandelingen over een reddingspakket bijna lijken afgelopen te zijn.

In Londen gaat Rolls-Royce 2 procent omhoog. Het bedrijf maakte woensdag een herstructurering bekend.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20