Uil van duolingo zet zich klaar voor beursgang met 35 miljoen extra onder de vleugel

De populaire taal-app Duolingo heeft deze week nog 35 miljoen dollar opgehaald en is nu 2,4 miljard dollar waard.

Een taal leren, gratis en in lesjes van 15 minuten: DuoLingo heeft al heel wat toeristen uit de rats geholpen. De app kondigde deze week aan 35 miljoen dollar aan extra kapitaal te hebben opgehaald. Het bedrijf is nu 2,4 miljard dollar waard, dat is ruwweg een miljard meer dan vorig jaar deze tijd.

Beursgang

Het bedrijf uit Pittsburgh is opgericht door Luis von Ahn. In totaal raapte het al 183 miljoen dollar samen. In 2021 trekt DuoLingo wellicht naar de beurs, dat bevestigde von Ahn alvast deze week.

Meer dan 1 miljoen abonnees betalen elke maand 5,99 tot 11,99 euro om een taal te leren. Daarnaast zijn er nog 40 miljoen gratis gebruikers. Zij krijgen advertenties te zien. Duolingo zegt dat het nu groene cijfers kan laten zien in de cashflow en dat het de omzet volgend jaar zal verdubbelen naar 200 miljoen dollar per jaar.

Cursussen en lezen

Duolingo biedt 98 cursussen aan in 40 talen. Er is ook een relatief nieuwe Duolingo voor scholen. Die leert kinderen tussen 3 en 7 lezen. Daarnaast kan u ook een online English Certification Exam afnemen op Duolingo. Dat kost normaal veel geld, maar is een stuk goedkoper via de app. Op een jaar tijd is het aantal klanten dat die English Cert. neemt, met 1.500 procent gestegen.

Duolingo bestaat al sinds 2011. Het werd uitgedacht door ontwikkelaar Luis von Ahn, afkomstig uit Guatemala. Hij studeerde aan Carnegie Mellon, waar hij ook CAPTCHA ontwikkelde.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20