Markten:
Markten inladen...

ZONDAG 05 APR

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Uber gaat identiteit chauffeurs beter controleren met selfies

Logo Business AM
Tech

17/12/2019 | Sofie Van Waeyenberghe | 2 min leestijd

Isopix

De alternatieve taxidienst Uber voert een nieuwe veiligheidsfunctie in, waarbij de identiteit van de bestuurders regelmatig gecontroleerd wordt.

Met de maatregel wil Uber verhinderen dat accountgegevens van geregistreerde Uber-chauffeurs door anderen gebruikt worden. Daar zijn in Groot-Brittannië klachten over geweest.

Selfie

Met de ‘Real Time ID Check’ zullen bestuurders ‘van tijd tot tijd’ met hun smartphone een selfie moeten nemen, die dan vergeleken wordt met de geverifieerde profielfoto. De controle kan zowel bij het aanmelden in de app gevraagd worden, als tussen ritten, zo meldt Uber dinsdag.

Stemmen de foto’s niet overeen, dan wordt de bestuurdersaccount uit voorzorg geblokkeerd en pas na controle opnieuw vrijgegeven. De identiteitscontrole zal normaal gezien op onregelmatige tijdstippen gebeuren, maar ook wanneer passagiers een afwijking vaststellen tussen de bestuurder en zijn profielfoto en dit melden.

De internationaal ingevoerde nieuwe functie zou Uber ook kunnen helpen om het vertrouwen van de autoriteiten in Londen terug te winnen. Daar is Uber zijn licentie opnieuw verloren, omdat ook niet-geautoriseerde bestuurders passagiers vervoerden. Dat zou in minstens 14.000 gevallen gebeurd zijn.

Source: The Guardian


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
Logo Business AM

Business AM | Stocks

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Goed gezegd Sanna Ma

De American Dream kan je best in de Scandinavische landen realiseren.

Sanna Marin, premier van Finland
zo gezegd Hillary Clinton

Niemand vindt Bernie Sanders leuk. Niemand wil met hem werken, en hij krijgt niets gedaan.

Hillary Clinton