Twitterprofiel Steve Bannon offline gehaald omdat hij immunoloog Fauci bedreigde

Twitter heeft het account van Steve Bannon, de voormalig adviseur van president Donald Trump, opgeschort. Een aantal uitspraken waarbij hij pleitte voor het gebruik van geweld tegen twee belangrijke Amerikaanse functionarissen, liggen aan de basis van die beslissing.

In een nieuwe aflevering van zijn onlineserie ‘War Room Pandemic’ had Bannon gepleit voor het ontslag van Anthony Fauci, de vooraanstaande Amerikaanse immunoloog die de Verenigde Staten mee door de coronapandemie leidt, en FBI-directeur Christopher Wray. Hij deed dat in een discussie over wat Donald Trump zou doen tijdens zijn potentiële tweede ambtstermijn.

‘Koppen op spiesen’

‘Ik wil eigenlijk een stap verder gaan’, stelde Bannon. ‘Ik zou de koppen op spiesen zetten en ze aan de twee hoeken van het Witte Huis plaatsen, als waarschuwing voor federale bureaucraten.’ Sinds vrijdagmorgen is het profiel van Bannon niet langer zichtbaar op Twitter. Er staat een melding bij dat het account is opgeschort, omdat het in strijd is met de regels van het sociale medium.

Ook YouTube, waar de video te zien was, greep in. De aflevering is offline gehaald en het account van Bannon wordt voor ‘minstens een week’ geschorst. ‘We hebben deze video verwijderd wegens schending van ons beleid tegen het aanzetten tot geweld’, legt woordvoerder Alex Joseph uit. ‘We zullen waakzaam blijven en ons beleid handhaven in de periode na de verkiezingen.’

Wie is Steve Bannon?

Zakenman en ex-militair Steve Bannon begeleidde de eerste kiescampagne van Trump en werd nadien topadviseur in het Witte Huis. Een tijdlang gold hij als één van de invloedrijkste figuren in de Amerikaanse politiek, maar in 2017 viel hij in ongenade. Eind augustus nam Bannon ‘in onderling overleg’ ontslag, waarna hij in een tijdschrift natrapte dat ‘het presidentschap van Trump voorbij was’.

Lees ook: Voormalig Trump-adviseur Steve Bannon gearresteerd

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20