Twitter ziet bijna 1 miljard dollar in beurswaarde verdampen na hacking

De beurzen op Wall Street kleuren rood in de vroege handel. Negatieve uitschieter is Twitter, dat de prijs betaalt voor de opgemerkte hacking van een resem topprofielen in het kader van een bitcoinzwendel.

Twitter koerst zowat 3,5 procent lager, en ziet zo ongeveer 1 miljard dollar aan beurswaarde in rook opgaan. Topman Jack Dorsey erkent dat de hacking een erg pijnlijke aangelegenheid is voor zijn bedrijf en belooft snel een ‘diagnose’ van wat er is misgelopen. Het heeft er alle schijn van dat de hackers hulp hebben gekregen van binnenuit om de profielen van Twittersterren als Elon Musk en Barack Obama te kraken om zo argeloze gebruikers hun bitcoins te ontfutselen. Dat de kwetsbaarheid niet meteen aan de oppervlakte komt, maakt beleggers duidelijk nerveus.

Opvallend is dat de hele technologiesector het lastig heeft. Terwijl indexen als de Dow Jones en de S&P500 de verliezen nog relatief beperkt houden rond een halve procent, moet de technologiezware Nasdaq een kleine anderhalve procent prijsgeven. Als deze trend zich de hele dag doortrekt, wordt het de vijfde dag op rij dat de Nasdaq afgetekend slechter presteert dan de Dow.

Die zwaardere klap komt er wel na een periode waarin techaandelen zich veel beter bestand toonden tegen de (economische) gevolgen van de coronacrisis.

4 procent of 10 miljard dollar

Ook het aandeel van Tesla neemt gas terug na de wilde rit van de afgelopen dagen en weken. Het verlies donderdag bedraagt een kleine 4 procent. Maar door de astronomische waardering die het bedrijf intussen bereikt heeft, verbergen die procentuele schommelingen enorme bedragen. Dat verlies van 4 procent is goed voor een marktwaarde van een slordige 10 miljard dollar.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20