Twijfelende beurzen wachten op Amerikaanse centrale bank

Op de Europese beurzen wordt de pauzeknop ingedrukt, in afwachting van een toespraak van Fed-voorzitter Jerome Powell. De Brusselse sterindex Bel20 verliest 0,48 procent.

Later op de dag zal Jerome Powell, de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank (Fed) zijn licht laten schijnen over de strategie en de doelstellingen van het monetair beleid van het afgelopen jaar. De concrete informatie komt pas op 16 september, maar de verwachting is dat hij nu al enkele krachtlijnen naar voren schuift.

Dichter bij huis is er nieuws te melden over Picanol. Hoewel de producent van weefgetouwenmachines zijn omzet met 24 procent zag dalen, kan de totale groep een winstgroei voorleggen. De globale krimp van de inkomsten is beperkt tot 4 procent, wat beleggers zichtbaar deugd doet. Het aandeel doet er 5 procent bij.

Fotoboeken en auto’s

Ageas neemt een minderheidsbelang in de Chinese herverzekeraar Taiping Reinsurance. De verzekeraar telt ongeveer 340 miljoen euro neer voor een belang van 25 procent. ‘Deze transactie biedt Ageas een unieke kans om zich op de Aziatische herverzekeringsmarkt te begeven en het sterke potentieel hiervan te benutten’, klinkt het. Het aandeel verliest 2,3 procent.

Smartphoto daalt 2 procent, ondanks een groei tijdens de coronacrisis. De Belgische producent van fotoboeken en fotogeschenken zag de omzet stijgen in de eerste helft van dit jaar en verwacht ook in de tweede helft van 2020 een verdere groei, geholpen door de lancering van nieuwe producten.

In Londen lusten beleggers de cijfers van Rolls-Royce niet. De autobouwer kampt met een recordverlies van 5,4 miljard pond in de eerste helft van dit jaar. Het aandeel keldert 8,1 procent.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20