TUI verlaagt capaciteit voor zomer, maar ziet boekingen wel stijgen

’s Werelds grootste reisconcern TUI heeft de capaciteit voor deze zomer verlaagd als gevolg van de diverse reisbeperkingen die nog altijd een grote impact hebben. Er wordt nu gerekend op een capaciteit van 60 procent in vergelijking met het niveau van voor de crisis in 2019, zo maakte het Duitse bedrijf dat ook vakanties aanbiedt in ons land, donderdag bekend. In mei had TUI-topman Fritz Joussen nog gemikt op 75 procent.

Tegelijk zag TUI het aantal boekingen de afgelopen weken wel sterk stijgen. In totaal heeft de groep ongeveer 4,2 miljoen boekingen voor deze zomer ontvangen. De prijzen liggen gemiddeld 9 procent hoger dan in de zomer van 2019. De populairste bestemmingen zijn de Spaanse eilandengroep de Balearen met onder meer Mallorca en Ibiza. Er is ook veel geboekt naar de Griekse eilanden Kreta en Rhodos.

Het afgelopen kwartaal leed het reisconcern een verlies van 939,8 miljoen euro. De omzet steeg in het derde kwartaal van het gebroken boekjaar naar 649,7 miljoen euro, tegenover 72 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20