Trump zegt dat hij in augustus zal terugkeren naar het Witte Huis

De voormalige Amerikaanse president Donald Trump deinst er niet voor terug om elke aanhanger die hij ontmoet te vertellen dat hij in augustus op de presidentsstoel zal zitten. Het is journaliste Maggie Haberman van de New York Times, die Trump op al zijn reizen volgt, die de plannen van de ex-president onthult.

Nadat hij van Twitter en Facebook werd gebannen, heeft Trump niet veel platforms meer om zich te uiten. En omdat men hem steeds minder hoort of leest, zou u bijna denken dat hij zijn idee heeft opgegeven om president te worden vóór de volgende verkiezingen in 2024. 

Maar niets is minder waar. De voormalige president is er nog steeds van overtuigd dat hij de verkiezingen van november 2020 heeft gewonnen. Hij is er zeker van dat er sprake was van fraude en is vastbesloten om dat te bewijzen. En zijn aanhangers zijn het met hem eens. Kleine conservatieve mediakanalen blazen regelmatig de samenzweringstheorie tegen Trump nieuw leven in.

Herovering van het presidentschap in augustus

Elke zaak die Trump of de Republikeinen hebben aangespannen over de vermeende fraude is afgewezen. De advocaat van Trump en zijn aanhangers hebben nooit kunnen aantonen dat de stembiljetten verkeerd geteld of frauduleus waren.

De CEO van hoofdkussenproducent MyPillow Mike Lindell, een trouwe bondgenoot van Trump, verzekert echter dat hij bewijzen heeft van massale fraude bij de laatste presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten. En hij is van plan om ze in augustus uit de doeken te doen voor het Hooggerechtshof. Volgens Lindell is dit bewijs zo overtuigend dat de rechters zich genoodzaakt zullen zien de verkiezingsuitslag ongedaan te maken.

Intussen is Donald Trump er zo zeker van dat hij zal winnen dat hij iedereen die maar wil luisteren, vertelt dat hij tegen het einde van de zomer weer in het Witte Huis zal zitten.

Meer