Trump waarschuwt voor cryptocrash

Voormalig Amerikaans president Donald Trump herhaalde in een gesprek met nieuwszender Fox zijn twijfels over cryptomunten.

“Ik heb nooit van crypto gehouden, omdat ik de dollar wil hebben”, zei hij in een tv-gesprek met Maria Bartiromo, een van zijn favoriete journalisten. “Ik denk dat de dollar de munteenheid moet zijn, dus ik was nooit een groot fan. Maar het wordt groter en groter, en niemand doet er iets tegen.”

Trump is zijn eigen socialmediakanaal Truth Social aan het uitbouwen en verwacht dat Meta/Facebook en Twitter, bedrijven die hem in de ban geslagen hebben, daar onder zullen lijden op de beurs. Maar de koersklap die cryptomunten als Bitcoin te wachten staat, is volgens hem mogelijk nog groter.

“We kunnen op een dag een explosie krijgen zoals we nooit eerder gezien hebben. Het zal de explosie van Big Tech als baby stuff doen lijken. Ik denk dat het iets heel gevaarlijks is.”

Melania

Hij deed zijn uitspraken amper enkele dagen nadat zijn vrouw Melania Trump mee op de trend van NFT’s (non fungible tokens) sprong. Die technologie is nochtans sterk verbonden met cryptomunten.

Trump noemde Bitcoin eerder dit jaar ook al “oplichterij”.

(mah)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20