Trump overweegt om eigen platform op te richten nadat Twitter zijn account heeft verwijderd

De Amerikaanse president Donald Trump onderzoekt of hij zijn eigen socialemediaplatform kan oprichten. Hij doet dat nadat Twitter zijn persoonlijk profiel heeft verwijderd.

Twitter heeft eerder dit weekend het account van Trump definitief verwijderd. Twitter oordeelde dat het gevaarlijk was om de Amerikaanse president nog langer toe te laten op het platform.

Eigen platform oprichten

‘Ons platform bestaat zodat het publiek rechtstreeks kan luisteren naar wat verkozen politici en wereldleiders te zeggen hebben. Maar we hebben het de afgelopen jaren al duidelijk gemaakt dat deze accounts niet boven de wet staan en dat ze Twitter niet kunnen gebruiken om bijvoorbeeld aan te zetten tot geweld’, aldus Twitter.

De Amerikaanse president lijkt het daarbij niet te laten en overweegt om zelf een platform op te richten. Dat zei hij in een Tweet die hij verstuurde via @Potus, het profiel van het Witte Huis: Ik bekijk de mogelijkheid om zelf een platform op te richten. Ze zullen ons het zwijgen niet opleggen. Twitter is een spreekbuis voor extreemlinks.’ Het bericht van de Amerikaanse president werd enkele minuten na de publicatie al verwijderd.

Techgiganten verwijderen Parler

Sinds de bestorming van het Capitool hebben meer en meer techbedrijven sites of apps stilgelegd waarop extreemrechtse aanhangers van Trump oproepen tot geweld. Zo heeft Google bijvoorbeeld de app Parler, een populair platform bij de aanhangers van Trump, uit de Google Play Store verwijderd. ‘In het licht van deze voortdurende en dringende bedreiging van de openbare veiligheid schrappen we de app uit onze lijst totdat deze kwesties worden aangepakt’, liet Google weten.

Ook Apple heeft de app uit de iOs App Store gehaald. In navolging van Google en Apple besloot Amazon overigens de webhosting van de site van Parler met ingang van zondag te staken.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20