Trump opnieuw president in 2024: Amerikaanse goksites schatten die kans hoog in

Wie een gokje wil wagen en voorspelt dat Donald Trump, de voormalige president van de Verenigde Staten (VS), in 2024 opnieuw het Witte Huis zal betreden, zal minder winst opstrijken dan verwacht. Verschillende goksites schatten de kans immers hoog in dat Trump opnieuw president wordt. Dat vertaalt zich naar lagere noteringen. Dat meldt de Amerikaanse sportnieuwssite Outkick.com.

De Ierse goksite Paddy Power heeft de kans dat Trump de volgende Amerikaanse presidentsverkiezingen wint aangepast. De voormalige president van de VS is met een notering van 3/1 momenteel de favoriet van de website. De huidige president Joe Biden staat momenteel op 5/1. Hetzelfde geldt voor de huidige vicepresident Kamala Harris.

Ook andere goksites schatten overwinning Trump hoog in

Trump stond voorheen op de derde plaats met een notering van 7/1. Biden had eerder een notering van 4/1 en was dus de favoriet van Paddy Power. De notering voor Harris bleef ongewijzigd.

“De opwaartse verschuiving van Trump heeft meer te maken met Biden dan met iets wat hij zelf heeft gedaan. Amerikanen hebben Biden in het Witte Huis gestemd omdat hij niet Donald Trump was. Zouden Amerikanen Trump straks weer in het Witte Huis kunnen stemmen omdat hij geen Joe Biden is? Recente trends suggereren van wel”, aldus de nieuwssite Outkick.com.

Volgens de nieuwssite Las Vegas Review Journal zijn er nog andere goksites die Trump naar voren schuiven als favoriet voor de presidentsverkiezingen van 2024. Zo schatten de Engelse gokkantorren Smarkets en Ladbrokes Sportsbook de kans hoog in dat Trump Biden opvolgt. Smarkets heeft Trump als favoriet met een notering van 4/1. Net na de bestorming van het Capitool moest Trump tevreden zijn met een notering van 32/1.

Biden vs Trump in 2024

“Het is een tamelijk onthutsende ontwikkeling dat een verslagen president die maar één ambtstermijn heeft, de favoriet wordt tegenover de huidige president nadat hij eerder tegen diezelfde president de verkiezingsstrijd heeft verloren”, zei Matthew Shaddick, hoofd van politieke markten, in een reactie aan Las Vegas Review Journal. “Het is nog vroeg, maar de laatste marktsignalen suggereren dat er een grote kans is dat we afstevenen op een Biden vs. Trump rematch in 2024, waarbij Trump momenteel een zeer kleine voorsprong heeft, volgens de goksites.”

Buiten Trump hebben de Republikeinen geen grote kansen om de verkiezingen van 2024 te winnen, als je afgaat op de noteringen van Paddy Power. Ron DeSantis staat op 12/1 en Mike Pence op 14/1, wat aanzienlijk slechter is.

Andere interessante noteringen: Michelle Obama staat in de top 10, op nummer 7 op 25/1. Amazons Jeff Bezos staat op de 12e plaats met een notering van 33/1 en deelt een positie met Tucker Carlson, een populair politiek verslaggever van Fox News.

(lb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20