Galapagos-CEO Onno van de Stolpe kondigt verrassend afscheid aan

Onno van de Stolpe, de CEO en costichter van het biotechbedrijf Galapagos, treedt af als CEO en verlaat het bedrijf. De raad van bestuur spreekt van “een gepland pensioen”.

Dat meldt Galapagos maandagavond in een persbericht. De zoektocht naar een opvolger, die buiten het bedrijf gezocht wordt, is opgestart. Van de Stolpe blijft CEO tot de opvolging geregeld is.

De Nederlander (61), die in 1999 aan de wieg stond van het Belgisch-Nederlandse bedrijf, was jarenlang het gezicht van Galapagos en werd bekroond tot Manager van het Jaar 2019. Maar daarna volgde de neergang, zowel van de medische resultaten als van de beurskoers. In 2020 moest Galapagos de ene tegenvaller na de andere incasseren.

“Mijn tijd aan het roer van Galapagos komt tot een einde”, zegt de topman in het persbericht. “We hebben een prachtig bedrijf uitgebouwd, waarbij we het hele proces overzien vanaf de ontdekking van nieuwe targets, de klinische ontwikkeling, tot en met het brengen van medicijnen tot bij de patiënt.”

In maart van dit jaar stond Van de Stolpe al de operationele leiding af, maar nu verdwijnt hij volledig bij het bedrijf.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20