Topman BMW uit opnieuw twijfels over rivaal Tesla

Er kan tussen de Duitse autobouwer BMW en diens Amerikaanse rivaal Tesla op het gebied van kwaliteit en betrouwbaarheid absoluut geen vergelijking worden gemaakt. Dat heeft Oliver Zipse, chief executive van BMW, gezegd tijdens een evenement dat door de Duitse zakenkrant Handelsblatt was georganiseerd.

Het is niet de eerste keer dat Zipse het Amerikaanse bedrijf op de korrel neemt. Eerder dit jaar had de topman van BMW gezegd te twijfelen of Tesla voldoende was uitgerust om zijn huidige marktleiderschap tegen de groeiende concurrentie te verdedigen.

Premiumsegment

“BMW en Tesla kijken heel anders tegen kwaliteit en betrouwbaarheid aan”, merkte Zipse tijdens het evenement van het Handelsblatt op. “We hebben heel andere aspiraties over de klanttevredenheid.”

BMW kondigde de voorbije weken de lancering van twee elektrische modellen – de i4 sedan en iX SUV – bekend. De verkoop van het aantal elektrische wagens kende bij de Duitse constructeur tijdens de eerste negen maanden van dit jaar nagenoeg een verdubbeling tot meer dan 230.000 exemplaren.

Dat cijfer verbleekt echter in vergelijking met de prestaties van Tesla, dat alleen al tijdens het derde kwartaal van dit jaar 241.300 elektrische auto’s kon verkopen.

“Tesla maakt echter niet helemaal deel uit van het premiumsegment”, zegt Zipse. “De Amerikaanse constructeur stuwt zijn sterke groei met prijsverlagingen. Dat zou BMW nooit overwegen, want er moet op langere tijd worden gekeken.”

1 biljoen dollar

Volkswagen streeft er ook naar om de kloof met Tesla te dichten. De constructeur heeft daarbij een plan om de verkoop van volledig elektrische auto’s dit jaar te verdubbelen en tegen het einde van dit decennium vijftig modellen elektrische voertuigen op de markt te hebben.

“Rivalen van Tesla brengen weliswaar razendsnel nieuwe elektrische modellen op de markt, maar tot nu toe lijkt dat het marktleiderschap van de Amerikaanse groep niet te kunnen ondergraven”, merkt het persbureau Bloomberg.

“De voorbije maand zorgde een overeenkomst met het verhuurbedrijf Hertz Global Holdings ervoor dat de waarde van Tesla voor de eerste keer boven de grens van 1 biljoen dollar uitsteeg. 

(lp)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20