Tesla bereikt magische grens van 1.000 miljard dollar beurswaarde

Tesla’s beurskoers staat in vuur en vlam na de recordaankoop door autoverhuurbedrijf Hertz. Het aandeel stond maandagavond rond 19 uur (Belgische tijd) met koerswinst van 9 procent op de tabellen, wat de waarde van een aandeel op 992 dollar bracht.

Kort daarvoor piekte Tesla zelfs op 997 dollar, waardoor de totale beurswaarde boven de magische kaap van 1.000 miljard dollar uitkwam. Ter vergelijking: Facebook is 930 miljard dollar waard, Apple 2.463 miljard dollar en autobouwer Ford amper 62 miljard dollar.

Rijkste persoon ter wereld

Hoofdaandeelhouder en CEO Elon Musk ziet door de nieuwe beursklim zijn persoonlijk vermogen verder aanzwellen. Volgens de rijkenlijst van Bloomberg is de 50-jarige geboren Zuid-Afrikaan de rijkste persoon ter wereld, met een vermogen van ruim 250 miljard dollar.

De directe aanleiding voor de beurswaardestijging van Tesla is een eerdere mededeling van autoverhuurbedrijf Hertz, die 100.000 Tesla Model 3’s aankopen om hun wagenpark te elektrificeren. De aankoop is goed voor 4,2 miljard dollar inkomsten voor de autofabrikant.

(kg)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20